Kvásková mandľová bábovka

Suroviny rozkvas:
- 50 g kvásku
- 50 g hladkej pšeničnej múky 00 extra
- 50 g vody
Suroviny cesto:
- 400 g pšeničnej múky T650
- 100 g mandľovej múky
- 350 g mlieka
- 1 žĺtok
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 130 g hnedého cukru
- 1 vanilkový cukor
- 80 g oleja
- štipka soli
Postup:
- Suroviny na rozkvas zmiešame a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 6 hodín.
- V miesiči zmiešame všetky suroviny na cesto, spoločne s rozkvasom a miesime na nízkych otáčkach cca 20 minút, dokiaľ sa cesto neodliepa od stien miesiča.
- Cesto ponecháme v mise a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 6 hodín.
- Cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku, jemne stočíme do tvaru rolády a premiestnime ho do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Necháme finálne kysnúť cca 2-3 hodiny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 50 minút.


Viac receptov
Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie
Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.
2023 © PENAM SLOVAKIA, a.s
