Kvásková mandľová bábovka

 decoding

Suroviny rozkvas:

  • 50 g kvásku
  • 50 g hladkej pšeničnej múky 00 extra
  • 50 g vody

Suroviny cesto:

  • 400 g pšeničnej múky T650
  • 100 g mandľovej múky
  • 350 g mlieka
  • 1 žĺtok
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 130 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 80 g oleja
  • štipka soli

Postup:

  1. Suroviny na rozkvas zmiešame a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 6 hodín.
  2. V miesiči zmiešame všetky suroviny na cesto, spoločne s rozkvasom a miesime na nízkych otáčkach cca 20 minút, dokiaľ sa cesto neodliepa od stien miesiča.
  3. Cesto ponecháme v mise a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 6 hodín.
  4. Cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku, jemne stočíme do tvaru rolády a premiestnime ho do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  5. Necháme finálne kysnúť cca 2-3 hodiny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 50 minút.
Sklenice Klasy tmavá deska
Vyvinuté s domácími pekárnami

Viac receptov

Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Pozadí receptů

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie

Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.

Croissant Zrní Váleček Tmavá deska