Kváskové wafle

Suroviny:
- 240 g kvásku
- 220 g cmaru
- 120 g hladkej pšeničnej múky 00 extra
- 1 PL cukru
- 1 vajce
- 50 g masla
- štipka soli
- ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 6 g sódy bikarbóny (pokiaľ chcete čisto kváskové wafle, môžete vynechať)
Postup:
- Večer pred pečením waflí zmiešame kvások, cmar, múku a cukor a necháme cez noc kysnúť v chlade.
- Ráno zmiešame v miske rozpustené a vychladnuté maslo, vajce, soľ a vanilku (v tomto kroku môžeme pridať i sódu bikarbónu) a vmiešame nakysnuté cesto.
- Wafle pripravíme vo waflovači, ktorý pred naliatím cesta jemne pretrieme olejom.


Viac receptov
Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie
Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.
2023 © PENAM SLOVAKIA, a.s
