Kváskové wafle

 decoding

Suroviny:

  • 240 g kvásku
  • 220 g cmaru
  • 120 g hladkej pšeničnej múky 00 extra
  • 1 PL cukru
  • 1 vajce
  • 50 g masla
  • štipka soli
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 6 g sódy bikarbóny (pokiaľ chcete čisto kváskové wafle, môžete vynechať)

Postup:

  1. Večer pred pečením waflí zmiešame kvások, cmar, múku a cukor a necháme cez noc kysnúť v chlade.
  2. Ráno zmiešame v miske rozpustené a vychladnuté maslo, vajce, soľ a vanilku (v tomto kroku môžeme pridať i sódu bikarbónu) a vmiešame nakysnuté cesto.
  3. Wafle pripravíme vo waflovači, ktorý pred naliatím cesta jemne pretrieme olejom.
Sklenice Klasy tmavá deska
Vyvinuté s domácími pekárnami

Viac receptov

Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Pozadí receptů

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie

Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.

Croissant Zrní Váleček Tmavá deska