Olivový chlieb

 decoding

Suroviny:

  • 500 g pšeničnej chlebovej múky T650
  • 350 g vody
  • 100 g pšeničného kvásku
  • 2 ČL soli
  • 50 – 70 g čiernych gréckych olív

Postup:

  1. Zmiešame múku s vodou a necháme postáť 1 hodinu.
  2. Pridáme kvások a soľ a v miesiči vymiesime hladké a elastické cesto cca 6 – 8 minút.
  3. Cesto necháme chvíľu postáť.
  4. Následne ho preložíme na múkou vysypanú pracovnú dosku a natiahneme ho čo najviac do všetkých strán.
  5. Na povrch cesta rovnomerne poukladáme olivy.
  6. Cesto zložíme zo všetkých strán a prenesieme ho do jenskej misy.
  7. Počas nasledujúcich 3 – 5 hodín cesto pravidelne prekladáme.
  8. Následne cesto stočíme na múkou vysypanej doske do ošatky a necháme kysnúť v chladničke cez noc.
  9. Pečieme v liatinovom predhriatom hrnci na 260 °C cca 25 minút, následne dopečieme na 225 °C cca 20-25 minút.
Sklenice Klasy tmavá deska
Vyvinuté s domácími pekárnami

Viac receptov

Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Pozadí receptů

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie

Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.

Croissant Zrní Váleček Tmavá deska