Pšenično-ražný kruh

 decoding

Suroviny:

  • 400 g pšeničnej chlebovej múky
  • 100g ražnej chlebovej múky
  • 350 g vody
  • 2 PL kvásku
  • 2 ČL soli

Postup:

  1. Zmiešame vodu s múkou a necháme postáť cca 30 min.
  2. Pridáme kvások, premiesime a necháme postáť ďalších 30 min.
  3. Pridáme soľ a miesime, dokiaľ sa soľ nerozpustí a cesto nie je hladké a elastické.
  4. Cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote 2-3 hodiny a pár krát ho jemne preložíme.
  5. Nakoniec cesto preložíme do okrúhlej múkou vysypanej ošatky a necháme kysnúť v chladničke pri 6-7 °C cez noc.
  6. Rozohrejeme si rúru s liatinovým hrncom na 250 C.
  7. Cesto preklopíme na papier na pečenie a pomocou varechy v strede vytvoríme dieru.
  8. Tú následne ponaťahujeme tak, aby nám vnútri vznikol čo najväčší otvor.
  9. Cesto preložíme do liatinového pekáča a pečieme prikryté 25 minút.
  10. Následne znížime teplotu na 225 °C a pečieme odokryté ďalších 25 minút.
Sklenice Klasy tmavá deska
Vyvinuté s domácími pekárnami

Viac receptov

Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Pozadí receptů

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie

Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.

Croissant Zrní Váleček Tmavá deska