Pšenično-ražný kruh

Suroviny:
- 400 g pšeničnej chlebovej múky
- 100g ražnej chlebovej múky
- 350 g vody
- 2 PL kvásku
- 2 ČL soli
Postup:
- Zmiešame vodu s múkou a necháme postáť cca 30 min.
- Pridáme kvások, premiesime a necháme postáť ďalších 30 min.
- Pridáme soľ a miesime, dokiaľ sa soľ nerozpustí a cesto nie je hladké a elastické.
- Cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote 2-3 hodiny a pár krát ho jemne preložíme.
- Nakoniec cesto preložíme do okrúhlej múkou vysypanej ošatky a necháme kysnúť v chladničke pri 6-7 °C cez noc.
- Rozohrejeme si rúru s liatinovým hrncom na 250 C.
- Cesto preklopíme na papier na pečenie a pomocou varechy v strede vytvoríme dieru.
- Tú následne ponaťahujeme tak, aby nám vnútri vznikol čo najväčší otvor.
- Cesto preložíme do liatinového pekáča a pečieme prikryté 25 minút.
- Následne znížime teplotu na 225 °C a pečieme odokryté ďalších 25 minút.


Viac receptov
Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie
Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.
2023 © PENAM SLOVAKIA, a.s
