Ražná tehlička

 decoding

Suroviny rozkvas:

  • 150 g ražnej celozrnnej múky
  • 150 g ražného kvásku
  • 150 g vody

Suroviny cesto:

  • 400 g ražného rozkvasu
  • 400 g ražnej chlebovej múky
  • 350 g vody
  • 1,5 ČL soli

Postup:

  1. Suroviny na rozkvas zmiešame a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 6 – 8 hodín.
  2. Rozkvas zmiešame s ostatnými surovinami a v miesiči miesime cesto asi 10 minút.
  3. Pomocou naberačky cesto po vymiesení preložíme do vymastenej a zrnkami vysypanej toastovej formy.
  4. Necháme kysnúť pri izbovej teplote 4-5 hodín. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 min na 250 C a 40 minút na 200 C. bez zápary.
Sklenice Klasy tmavá deska
Vyvinuté s domácími pekárnami Pozadí receptů

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie

Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.

Croissant Zrní Váleček Tmavá deska