Ražná tehlička

Suroviny rozkvas:
- 150 g ražnej celozrnnej múky
- 150 g ražného kvásku
- 150 g vody
Suroviny cesto:
- 400 g ražného rozkvasu
- 400 g ražnej chlebovej múky
- 350 g vody
- 1,5 ČL soli
Postup:
- Suroviny na rozkvas zmiešame a necháme kysnúť pri izbovej teplote cca 6 – 8 hodín.
- Rozkvas zmiešame s ostatnými surovinami a v miesiči miesime cesto asi 10 minút.
- Pomocou naberačky cesto po vymiesení preložíme do vymastenej a zrnkami vysypanej toastovej formy.
- Necháme kysnúť pri izbovej teplote 4-5 hodín. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 min na 250 C a 40 minút na 200 C. bez zápary.


Viac receptov
Pozrite sa aj na ďalšie zaujímavé recepty

Niečo z nášho Instagramu
@mukykvaskovanie
Toto sú internetové stránky spoločnosti PENAM SLOVAKIA, a.s., IČO: 36 283 576, so sídlom Štúrova 74/138, 949 35 Nitra, zapísanej v OR OS Nitra, oddiel: Sa, vložka č.: 10331/N. Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. je členom koncernu AGROFERT riadeného spoločnosťou AGROFERT, a.s., IČO: 26185610, so sídlom Pyšelská 2327/2, Chodov, 149 00 Praha.
2023 © PENAM SLOVAKIA, a.s
